2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Fen-Edebiyat Fakültesi Açılış Dersi

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Fen-Edebiyat Fakültesi açılış dersi, Fakültemiz Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden sayın Doç. Dr. Burcu TÜRK’ün “Suç Korkusunun Psikolojisi ve Toplumsal Yansımaları” başlıklı sunumu ile 23 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 11.00'de Prof. Dr. Önder ÖZTUNALI Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Katılımınızdan onur duyarız.

İKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı


İKÜ FEF 2024-2025 Açılış Dersi Özet

“Suç Korkusunun Psikolojisi ve Toplumsal Yansımaları”
Doç. Dr. Burcu TÜRK

Korku, insan doğasının temel bir parçasıdır ve suç gibi toplumsal bir olguyla ilişkilendirildiğinde, ciddi sonuçlar doğurabilir. Suç, sadece bireylerin güvenliğini tehdit etmekle kalmaz, aynı zamanda toplumsal dokuyu da derinden etkileyebilir. Suç olgusunun yol açtığı etkiler genellikle açıkça görülenlerden çok daha derindir; bu durum, toplumsal güvenin zedelenmesi, ekonomik kayıplar ve psikolojik travmalar gibi çeşitli boyutlarda ortaya çıkabilir.

Suç korkusu, suçla ilişkilendirilen semboller ve olaylara karşı gelişen olumsuz duygusal tepkilerin bir sonucudur. Psikoloji, sosyoloji ve kriminoloji gibi disiplinler, suç korkusunun kökenleri, yayılımı ve etkileri üzerine kapsamlı çalışmalar yapmaktadır. Bu bağlamda, bu sunumda suç korkusunu etkileyen faktörler, bu korkunun bireyler ve toplum üzerindeki etkileri ve suç korkusunu azaltmak için alınabilecek önlemler gibi konular ele alınacaktır.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 09/17/2024 - 14:54