Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığında Bayrak Değişimi

2019 yılı itibarıyla Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Çimen Atak, yerini Prof. Dr. Ömür Ceylan’a bıraktı. Fen-Edebiyat Fakültesi’nin geleneksel görev değişimi seremonisinde Prof. Dr. Ömür Ceylan; Prof. Dr. Çimen Atak’a tüm fakülte mensupları adına teşekkür ederek, kendisinin görüş ve deneyimlerinden yararlanmaya devam edeceklerini ifade etti.

"Atina Okulu" Konferansı

Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından, 17 Mart Cuma günü 14.00-17.00 saatleri arasında Ataköy yerleşkemizdeki Erdal İnönü Seminer Salonu'nda "Atina Okulu" başlıklı konferans düzenlendi. Emekli öğretim görevlilerimizden Mehmet Süha Sarıoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte; Rönesans’ın en büyük dâhilerinden olan Rafaello’nun birçok ilk çağ filozofuna yer verdiği "Atina Okulu" isimli eseri yorumlandı. Konferansa öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Fen-Edebiyat Fakültesi 2022-2023 Kahve Bahane Buluşmaları

Fen-Edebiyat Fakültemizin bir geleneği haline gelen "Kahve Bahane Buluşmaları", 2022-2023 Akademik Yılında da devam ediyor. Her ayın son Çarşamba günü Prof. Dr. Erdal İnönü Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen ve birbirinden ilginç konuların ele alındığı etkinliklerimize bekliyoruz.

Programa buradan ulaşabilirsiniz.

İKÜ Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevim Akyüz'den COVID-19 ve Kanser Karşıtı Buluşlar

Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi (ANAS) ile TÜBİTAK arasında imzalanan ortak program kapsamında gerçekleştirilen bir araştırma sonucunda, pirincin hidrolizi esasına dayalı olarak elde edilen katyonik EQRPR peptidinin kullanım imkanı kanser ve COVID-19 enfeksiyonuna karşı mücadelede kepek proteini ve etki mekanizmaları incelenmiştir.

Araştırma; Ulusal Onkoloji Merkezi müdürü Jamil Aliyev, Biyofizik Enstitüsü Müdürü Oktay Gasimov, Bakü Devlet Üniversitesi'nden Prof. Niftali Gojayev ve Türkiye'den İKÜ Fizik Bölümü'nden Profesör Sevim Akyüz'ün liderliğinde gerçekleşmektedir.

“Uzayda Yapılacak Çok İş Var”

Türkiye Uzay Programı’nın hedeflerine ulaşmasında yetişmiş insan gücünün çok önemli olduğuna dikkat çeken İKÜ Fizik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül F. Yelkenci, “Uzay alanında yapılacak çok iş var. Hatta bu kadar çok değişime ve keşfe açık başka bir bilim alanı yok diyebiliriz” dedi.

“Türkiye Hızla İlerlemeler Kaydediyor”

Teleskopla Gökyüzü Gözlemi ve Astronomi Sohbetleri

İstanbul Kültür Üniversitesi ile Beşiktaş Belediyesi iş birliğinde “European Researchers Night” kapsamında 27 Eylül Cuma günü Etiler Sanatçılar Parkı’nda bir gökyüzü şenliği düzenlenecek.

Bilim adamlarıyla seminerlerin yapılacağı, teleskopla gökyüzünün (özellikle Saturn ve Jupiter) gözlemleneceği etkinliğe katılım ücretsizdir.