“Uzayda Yapılacak Çok İş Var”

Türkiye Uzay Programı’nın hedeflerine ulaşmasında yetişmiş insan gücünün çok önemli olduğuna dikkat çeken İKÜ Fizik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül F. Yelkenci, “Uzay alanında yapılacak çok iş var. Hatta bu kadar çok değişime ve keşfe açık başka bir bilim alanı yok diyebiliriz” dedi.

“Türkiye Hızla İlerlemeler Kaydediyor”

Teleskopla Gökyüzü Gözlemi ve Astronomi Sohbetleri

İstanbul Kültür Üniversitesi ile Beşiktaş Belediyesi iş birliğinde “European Researchers Night” kapsamında 27 Eylül Cuma günü Etiler Sanatçılar Parkı’nda bir gökyüzü şenliği düzenlenecek.

Bilim adamlarıyla seminerlerin yapılacağı, teleskopla gökyüzünün (özellikle Saturn ve Jupiter) gözlemleneceği etkinliğe katılım ücretsizdir.

Uluslararası Yörük Türkmen Şöleni

Aliağa Yörükler Derneği tarafından 29 Temmuz Pazar günü Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda düzenlenecek olan Uluslararası "Aliağa Yörük Türkmen Şöleni"nde, Yörük kültürüne ait birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. Gün boyu sürecek olan şölen saat 11.00’de Demokrasi Meydanı’ndan etkinlik alanına yapılacak olan temsili göç yürüyüşü ile başlayacak. Şölende sahne alacak olan Azerin, Ali Çakar, Fatoş Kadıoğlu ve Dombıra sanatçısı Şemsigül Jakupova Türkmen Yörük ezgileriyle kulakların pasını silecek.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğrencilerimiz “Nörodejenerasyon ve Nörorejenerasyon Çalıştayı”na katıldı

İKÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerimizden;

Filiz Ayrangöl, Merve Uysalol ve Pelin Tuğlu, Doç. Dr. Pınar Obakan Yerlikaya danışmanlığında hazırladıkları bitirme projeleri kapsamında “Epibrassinolidin Taupati modeli SH-SY5Y Hücrelerinde Anti-Nörodejeneratif Etkilerinin Modellenmesi”,

Yüksek Lisans tez döneminde bulunan Orçun Okumuş, Doç. Dr. Pınar Obakan Yerlikaya danışmanlığında hazırladığı “Epibrassinolidin Alzheimer Hastalığı Modeli PC12 Hücrelerinde Anti-Nörodejeneratif Etkisi”,

Dünya DNA Günü

Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, 25 Nisan Çarşamba günü öğrencilerin hazırladıkları kısa filmler, videolar, broşürler, afişler, resimler, pastalar, kurabiyeler, bilezikler ve maketlerle Dünya DNA Günü’nü kutladı.