Astronomi Eğitimi Çalıştayı İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

Uluslararası Astronomi Birliği Astronomi Eğitimi Ofisi (IAU OAE) destekli ilk Astronomi Eğitimi Çalıştayı'na, 8-9 Ekim tarihlerinde İstanbul Kültür Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

İlköğretimde ilkokul ve ortaokul öğretmenleri ve eğitimcilerin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay, Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümümüz tarafından düzenlendi. Türk Astronomi Derneği (TAD), AstroBilgi ekibi ile yurt içi ve yurt dışından konusunda uzman araştırmacıların akademik desteği ile ulusal-uluslararası uzmanları ağırlayan çalıştayda, eğitimcilerin müfredattaki Astronomi konularını öğrencilerine daha iyi aktarabilmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için temel astronomi bilgileri uygulamalı olarak aktarıldı.

Uluslararası Astronomi Birliği’nin (IAU) onayladığı, IAU Office of Astronomi for Education biriminin Teacher Training Pilot Programı 2022 çağrısı kapsamında desteklenen projeler arasında yer alan çalıştay, İKÜ Fizik Bölümü öğretim üyelerinin de parçası olduğu AstroBilgi ekibi ile gerçekleştirildi.

Uluslararası Astronomi Birliği Astronomi Eğitimi Ofisi (IAU OAE) İtalya Merkezi Müdürü Stefano Sandrelli'nin de online olarak katıldığı etkinlikte, Merkezin Müdür Yardımcısı Sara Ricciardi ve Stefania Varano yüz yüze eğitimler vermek için üniversitemizin konuğu oldular.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 10/17/2022 - 10:34